Folevej 47   |   DK-6510 Gram   |   T +45 73 84 51 00   |   
   |   
Besøg os på facebook
Print  |   Sitemap
Du er her:  

Flydende badmintonbane

  

 

Spil badminton på vandet til L2017

For at bringe badminton ud i sommervejret lægger DGI en flydende badmintonbane ud i Aalborg Lystbådehavn til Landsstævne 2017.

“Badminton er jo traditionelt en indendørs sport, og det har nogle gange været en udfordring til tidligere Landsstævner at få hevet folk ind i hallerne om sommeren, hvor solen typisk skinner, og man hellere vil være udenfor. Så derfor prøver vi i år at bringe badminton udenfor på en ny og sjov måde, som forhåbentlig vil tiltrække både børn og voksne,” siger Lars Folmer Jensen. 

 

Som en airtrack

Den oppustelige badmintonbane er bygget op som en traditionel airtrack og lavet af det samme materiale. Selve airtracken kommer til at måle 7 gange 15 meter, og banen vil have de samme mål som den badmintonbane, vi kender fra hallerne. Øverst på airtracken vil der være en tynd måtte, hvor banen er kridtet op, og nettet er monteret på. Måtten skal samtidig sikre, at man ikke synker for dybt ned i den oppustelige bane.

“Men selvfølgelig vil banen give efter, fordi man står på vand, og det er en ustabil overflade. Det vil forhåbentlig gøre banen sjov at spille på, og samtidig er det jo også en del af spillet, at når du kaster dig efter en bold, kan du risikere at ryge ud i vandet,” siger Lars Folmer Jensen.

Og skulle det ske, er banen designet med håndtag langs siderne, så du nemt kan komme op igen. Det har man sørget for hos PE-Redskaber, der har produceret banen, og som har stor erfaring med at producere traditionelle gymnastikredskaber.

“Banen pustes op med luft og når en fasthed, som gør, at den opleves som et jævnt, fast gulv, men hvor man har en hoppeeffekt, som man også har på en airtrack,” siger direktør for PE-Redskaber, Tommy Christensen, og fortsætter:

“Uanset om man er nybegynder eller professionel, vil man blive rigeligt udfordret. Dels fordi der vil være noget søgang fra vandet, og dels vil banen være våd, hvilket vil være med til at udfordre balancen.”