Springgrav

En springgrav fra PE-Redskaber kan overordnet set bestå af en skumpude eller løsskum, lift, gulvlem og kantpuder. 

Skumpuden er "hjertet" i springgraven. Skumkvaliteten er af største vigtighed. Den skal have den rette hårdhed for at give den optimale sikkerhed. Skumpuden har et overtræk af strækstof i en kraftig kvalitet. Stoffet er 3-delt i farverne for at give gymnasten en bedre orientering i luften, og dermed en større sikkerhed. Ved anvendelse af løsskum øges sikkerheden ved multirotationer med- og uden skruer. Risikoen for skader, ved en uheldig landing, minimeres. 

Liften
(hæve-/sænke-mekanismen) giver utroligt mange muligheder - ikke mindst som springbord til forøvelse og indlæring af nye spring og teknikker. PE-Redskaber fremstiller springgrave, som kan hæves op til 220 cm - naturligvis med fast sikkerhedsafskærmning, så ingen kan falde ned under liften. 

Gulvlemmen
bevirker, at springgraven kan placeres i haller, hvor der også er andre idrætsaktiviteter. Der laves en nænsom overgang mellem det faste og det bevægelige gulv, så f.eks. håndbold, fodbold og badminton kan dyrkes både på- og ved siden af gulvlemmen. 

Kantpuderne
er den ekstra sikkerhed, som bevirker, at risikoen for at modtager eller gymnast slår sig på springgravens kanter mindskes betydeligt.


Kvaliteten gør springgraven til en god investering

Vi går aldrig på kompromis med kvalitet

Vi ved, at en springgrav er en stor investering. Men når det kommer til materialevalg og den håndværksmæssige udførelse, går vi ikke på kompromis. Og jo højere kvalitet, dets længere er holdbarheden på din springgrav i sidste ende, hvorfor kvaliteten også er med til at afgøre, hvorvidt din springgrav er en god investering.


Springgrave med masser af muligheder

En springgrav giver dig (endnu) flere muligheder for at udnytte din halplads optimalt:

  • De øvrige idrætsgrene kan foregå på gulvet, når springgraven ikke er i brug
  • Du slipper for tunge løft af madrasser
  • Du giver brugerne mulighed for indlæring af nye spring – med mange gentagelser og bløde landinger

Du kan regulere landingsstedets højde hurtigt og nemt. PE-Redskaber fremstiller springgrave, der kan hæves helt op til 220 cm. 

En sparringspartner fra første skitse til sidste montage 

Godt begyndt er halvt fuldendt. Derfor sørger vi for at få afklaring på de her spørgsmål (og mange flere) i den indledende fase:

  • Hvad er de faktiske behov hos brugerne af springgraven?
  • Hvor langt kan tilløbet blive?
  • Hvor højt bliver der til loftet over springgraven?
  • Er springgraven placeret hensigtsmæssigt i forhold til de øvrige aktiviteter i hallen?

Dine svar hjælper os med at nå målet om at skræddersy en løsning, der passer til lige præcis dine rammer. Og vi er med dig på hele vejen mod den færdige springgrav.


BGI Akademiet

Løsning og udtalelser

Akademiet med verdens største parkourmiljø og DK's længste Fast Track på 35 m har valgt en lignende løsning.

Din sikkerhed er vores ansvar

For os er brugernes sikkerhed altafgørende. Derfor har vi taget alle de nødvendige forholdsregler for at gøre vores springgrave så sikre som overhovedet muligt.

Alle vores kantpuder er fastmonteret på gulvet, så gymnasten ikke risikerer at falde ned i hullet

Kantpuderne er med fast skum, som sikrer, at gymnasten ikke træder igennem til gulvet

Alle samlinger er udført, så fingre og tæer ikke kan komme ind under og hænge fast

Trampolinstoppet er kun 9.2 mm bred, hvilket giver mulighed for at eksempelvis trampolinen kan placeres meget tæt på skumpuden
Sikkerhedskantpuden for enden af skumpuden forhindrer, at gymnasten ramler ind i gulvlemmen ved for langt et spring

Kantpuden forhindrer, at et barn kan falde ned mellem gulvlemmen og skumpuden

Stor plade i fuld højde i A-hullet umuliggør, at personer kan kravle eller falde ned ved siden af gulvlemmen
Efter anbefaling fra Arbejdstilsynet har vi desuden valgt at montere et ekstra sikkerhedssystem som standard i alle springgrave:

Alle lifte er monteret med en ekstra sikkerhedsskærm omkring wirehjulene for at minimere risikoen for tilskadekomst, hvis springgraven ikke betjenes som anført af PE-Redskaber

Strømmen kobles automatisk fra, hvis en person stiger ned under trampolin og/eller skumpude - systemet skal herefter genstartes af pedel/halinspektør eller anden uddannet

Ved rengøring/service sættes "montørnøglen" i nøgleboksen nede i hullet - den forhindrer genstartsfunktionen oppe i hallen, hvilket vil sige ingen drift, mens der er personer i hullet!

Efter rengøring/service genstartes systemet oppe i hallen og betjeningspanelerne kan igen benyttes for løft af puder m.m.

CE-mærkning

PE RemoteCare

Systemet til overblik, service og vedligehold