Hovedleverandør til EU Mesterskaber i TeamGym 2021

Det 13. europamesterskab i TeamGym skulle være løbet af stablen i 2020 Danmark. Desværre, grundet den efterhånden meget bekendte Covid-19 situationen, blev datoen for arrangementet rykket og lokationen ligeledes ændret. Det storslåede europamesterskab i TeamGym blev i stedet organiseret af det portugisiske gymnastikforbund (FGP) og afholdt i slutningen af 2021 fra den 1.-4. december i Guimaraes, Portugal.


Gymnastikredskaber

Når alt kommer til alt, handler ethvert event om at være forberedt så godt som muligt. For sportsrelaterede events er specielt sikre og effektive redskaber i høj kvalitet afgørende for at opnå succes, men især også for at undgå farlige situationer og forhindre skader hos atleterne. Det kan derfor være udfordrende, når organisationer skal vælge leverandører af redskaber til eventet, hvorfor PE-Redskaber var meget stolte og ydmyge over at blive udvalgt som hovedleverandør af redskaber til et så vigtigt arrangement som europamesterskab i TeamGym 2021.

Om konkurrence

TeamGym er et af de nyeste europæiske gymnastikevents, som finder sted hvert andet år og er i Danmark en af de mest populære gymnastikformer. TeamGym består af et perfekt mix af rytmiske bevægelser samt kraftfulde spring og er ligeledes en holdsport for både mænd og kvinder, hvor det gælder om at udvise kompetence inden for 3 discipliner: 1. rytmisk serie til fri musik, 2. spring på måtte med sammensætning af en række spring til én serie samt 3.  spring i trampet. I alle 3 discipliner gælder det for gymnasten om at udvise ekstraordinært teamwork, hvor teknik spiller en stor rolle, når den rytmiske serie tager form og delelementer sammensættes til færdige spring. Under konkurrencen er deltagerne inddelt i 3 sektioner med junior og senior kategorier, herunder herre-, dame- eller mixrækken, hvor der på mixholdene skal være 50 pct. af hvert køn.  

Formidable præsentationer 

Med støtte fra et entusiastisk publikum udviste næsten 500 konkurrerende gymnaster, repræsenteret fra 14 nationale forbund og som i alt udgjorde 38 teams fordelt under juniorer og seniorer kategorier, helt spektakulære præsentationer til sidste års TeamGym event. Sverige, som traditionelt set befinder sig i toppen over bedste TeamGym præsentationer, overgik alles forventninger med en bemærkelsesværdig præsentation i finalen for herre. De endte med en endelig score på 61.350, der garanterede dem titlen som europæisk mester. Storbritannien, som officielt aldrig har vundet TeamGym medaljer før, endte med en 2. plads og tildrog sig i alt 5 medaljer, og for første gang nogensinde befandt deres mix-juniorhold sig på øverste trin på podiet. Hvad der var endnu mere interessant var, at to lande endte med nøjagtig samme resultat i finalen. Nemlig kvindernes seniorhold fra henholdsvis Sverige og Island. Begge hold fik en samlet score på 57.250. Sidste års TeamGym event endte med at være en stor succes for mange nye lande, der triumferede og vandt medaljer for første gang. Læs meget mere om de endelige resultater her.

PE-Redskaber I Portugal 

Selvom hele eventet blev livestreamet af ”European Gymnastics” og adskillige teams fra bl.a. Danmark og Norge måtte trække sig fra konkurrencen grundet corona situationen, drog et team fra PE-Redskaber til Portugal for at støtte op om alle de deltagende atleterne, der kom fra hele Europa og forsynede dem med sikkert og solidt udstyr under hele konkurrencen. 

  • PE-Redskabers team tog til Portugal nogle dage før konkurrencestart for at forberede udstyr samt klargøre alle redskaber til eventet og sørgede for at alt befandt sig de rigtige steder, sikkert og klar til brug.
  • Første konkurrencedag startede med en fantastisk åbningsceremoni, der bød på dans og akrobatik, efterfulgt af juniorkvalifikationerne. Først herrer, derefter dame og til sidst mix.
  • Anden dagen bestod af seniorkvalifikationer. Holdene forsøgte at kvalificere sig til finalen.
  • På tredje dag foregik juniorfinalerne. Efter hver afdeling var der præmieoverrækkelser, hvor holdene gik på podiet.
  • Den 4. december startede seniorfinalerne, også med præmieoverrækkelser ind imellem. Om aftenen startede ”Shooting Star- og All-star prisuddelingen. Info: Nicole Hosseini fra team ”All star” blev den første kvinde, der med succes fuldendte en tredobbelt salto på trampet!
  • Mesterskaberne blev afsluttet med en afslutningsceremoni samt den officielle meddelelse, at næste års værtsland for TeamGym er Luxembourg og vil blive afholdt i september 2022.
  • Gennem hele arrangementet stod PE-Redskabers team klar til at rådgive eller reparere udstyret, hvis det blev nødvendigt, men besvarede også spørgsmål fra atleter, trænere eller interesserede entusiaster.

For kort at opsummere, vil PE-Redskaber gerne lykønske alle holdene for en fremragende præstation og deres virkelig hårde og svære, men også utroligt flotte arbejde op til- og under konkurrencen. For det andet vil takke det portugisiske gymnastikforbund for at have tillid til, at PE-Redskaber leverede ​​gymnastikudstyret, der blev anvendt under konkurrencen. Virksomheden sætter stor pris på alle positive kommentarer, der er kommet fra gymnaster og trænere. Sidst men ikke mindst har PE-Redskaber virkelig værdsat at være en del af dette spektakulære event. 

Se artikel i SportLink her.PE RemoteCare

Systemet til overblik, service og vedligehold

Kontakt Chris idag for at høre mere.