BGI Akademiet

Casestory: 

BGI Akademiet er en unik efterskole, hvor udvikling ikke har nogen grænser og som især kommer til syne i akademiets slogan - "Vi gør det sgu". Fokus på, hvad der rører sig af trends blandt eleverne samt et ønske om at matche disse interesser og behov har medført, at BGI Akademiet i dag er en af Danmarks største efterskoler med mange forskellige idrætslinjer og faciliteter til udøvelse af de forskellige idrætsgrene. Det er en del af skolens DNA at se muligheder frem for begrænsninger og hvor det er godt ind i mellem at komme på usikker grund for at lære sig selv bedre at kende. 

Blandt BGI Akademiets faciliteter, som PE-Redskaber har været med til at etablere, findes deres springcenter med Danmarks længste Fast Track på 35 meter og deres nyere street- og parkour anlæg, som i dag er verdens største - fyldt med innovative tiltag og specialdesignede elementer. Her kan bl.a. nævnes akademiets logo, som er optegnet hen over gulvet og hvor en del af logoet fungerer som en løsskumsgrav. Blot en af mange ekstraordinære detaljer, som blev udviklet i samarbejde med PE-Redskaber og herunder ejer Preben Ebsen. 


Løsning og udtalelser

Nedbyggede stortrampoliner

"God kvalitet! Fantastisk mulighed for eleverne til indlæring af spring. Fantastisk redskab til at motivere nye gymnaster i spring, som hurtigt giver dem nogle vigtige succesoplevelser. Generelt et super godt redskab til forskellige motoriske øvelser samt små teknik øvelser, der ligeledes giver mulighed for rutine og mange gentagelser af store spring".  

Nedbyggede Fast Tracks 

"Det fungerer bare! Falder visuelt godt ind i gulvet og med de andre redskaber. Dejligt med fleksible løsninger af længden på banen. Vi har både en kort og lang. De giver forskellige muligheder for opbygning af springøvelser, færdige spring og den bruges faktisk også af rytme- og danseelever til spring over gulv".

Springgrav uden gulvlem 

"Det fungerer bare godt. Det er det bedste kvalitetsstempel, jeg kan give. Holdbarheden af skummet i springgravene er af bedste kvalitet. Mulighederne for opbygningen af placering og størrelsen af gravene er fleksible, så de passer ind. Dejligt, at der er mulighed for at sætte sit eget særpræg på farverne".


Løsskumsgrave uden lufter

"Løsskumsgravene giver mulighed for at vores elever kan indlære nye spring i sikre omgivelser. Giver en god sikkerhed de første gange eleverne skal rundt i noget nyt. Vores løsskumsgrav som er en del af vores gulvlogo samt den runde løsskumsgrav giver andre kreative muligheder og åbner op for andre bevægelsesmuligheder for elever og andre brugere af lokalet. Dejligt at det hele ikke 'bare' skal være firkantet".

Nye tendenser inden for gymnastikken

"At turde, turde er langt mere end bare et ordsprog - tænk over det! At turde udfordre sig selv til grænsen af sin formået og kunnen, men også at have modet til at gøre det igen og igen. Det er noget de fleste parkourtraceurs kender til". 

"En anden der også er kendt for at turde og altid se muligheder (apropos dét at have et halvfyldt glas, frem for et halv tomt) er grundlæggeren af PE-Redskaber, Preben Ebsen. Da vi for nogle år tilbage var i dialog med PE-Redskaber omkring nye tendenser i gymnastikmiljøet, lod vi PE-Redskaber få frit lejde til at komme med nye ideer til et nyt setup. Preben Ebsen havde nemlig tidligt opfanget nogle interessante tendenser - gymnastikken var på visse områder blevet præget mere af en streetretning: noget med parkour i bymiljøet"..

"BGI Akademiet havde på det tidspunkt længe haft gymnastik og idræt, men var efterskolen street nok ift. elevernes efterspørgsel og de nyeste trends hertil? Nok ikke så meget, som den reelt set kunne ift. tiden - og tiden sagde 2010. Så street skulle det være".

Verdens største parkourmiljø 

"PE-Redskaber er kendt for deres innovative tilgang til produktudvikling og gøre de gode ideer til virkelighed, hvor ejer Preben Ebsen er en mand, der altid har en plan. Så det tog ikke længere tid end, at man kunne nå at sige PARKOUR førend, at Preben hev den ene unikke idé frem efter den anden. Nogle ideer glødende fabrikeret med sin datters farveblyanter med noter om at man kunne gøre sådan, sådan og sådan her - for slet ikke at tale om sådan her!"

"På den måde har en lille piges farveblyanter og en gymnastisk ildsjæl, som virkelig forstår at turde på en skole, der faktisk mener, at det er vigtigt at passe til tidens unge - formået at skabe verdens største parkourmiljø, som nu findes i Danmark på en efterskole lidt syd for Horsens.."

"Vi har gennem mange år haft et godt samarbejde med PE-Redskaber omkring flere store og små projekter. Vi har altid haft et godt, konstruktivt, passioneret og professionelt samarbejde, hvor der både er tænkt vilde tanker - helt ud af boksen, men også de mere konkrete løsninger. De har haft modet til at prøve nye facetter af, udfordre hvad der er muligt med opbygning af springfaciliteter, hvor vores street- og parkourcenter er et godt eksempel på vores kreative, banebrydende samarbejde!"


Afdelingsleder Jan Tilsted, BGI Akademiet 


Kontakt Chris idag for at høre mere.