Dejbjerglund Efterskole

Casestory: 

Dejbjerglund er en gymnastik efterskole, hvor gymnastik er obligatorisk for alle. De har nogle af landets bedste trænere og garanterer et teknisk- og koreografisk højt niveau , hvor der bliver tænkt ud af boksen. Samtidig er tillid, tryghed og tolerance nøgleord, som rummer skolens værdisæt, hvilket også er nogle af grundene til efterskolen og PE-Redskabers gode samarbejde.


Løsning og udtalelser

Nedbyggede stortrampoliner

"Vores trampoliner bliver brugt mange timer hver dag, så derfor kræver det, at de kan holde til noget – det kan trampolinerne fra PE-Redskaber, og vi har kun gode erfaringer med kvaliteten. Elevernes niveau kan lynhurtigt rykkes, når de bruger stortrampoliner, fordi det giver mulighed for mange gentagelser, da det ikke kræver så meget energi fra springeren at lave de ”store” spring. Skal der indlæres nye bevægelser/spring, både i forbindelse med banespring og trampet, starter vi altid med eleven/gymnasten i stortrampolin".  

Nedbyggede Fast Tracks 

"Vi har nu haft Fast Tracken fra PE-Redskaber i tre år – den er stadig som ny, selvom den bliver brugt til mange spring hver dag. Fast Tracken er et genialt redskab til indlæring af det færdige spring, da eleven/gymnasten får en masse ”gratis” energi og fart foræret af fjedrene. Vi har vores Fast Track liggende midt i hallen, så vi også kan bruge den på tværs – det giver mulighed for at have mange stationer på en gang. Vi bruger den selvfølgelig til indlæring af banespring, men hårdheden gør også at den er rigtig god som teknikstation i forbindelse med trampetspring".

Løsskumsgrave uden lufter

"Graven fungerer perfekt til indlæring af nye spring. Især ved spring, hvor der roteres mere end en gang, er sikkerheden og trygheden for eleven/gymnasten helt i top. Vi har valgt løsningen med stofklædt skum, som gør, at levetiden på den enkelte skumklods forlænges".


DMT-Special hydraulisk
(stortrampolin på lift med vippefunktion i begge ender)

"Det gode er jo de mange forskellige muligheder, det giver – den kan bruges som almindelig stortrampolin, men samtidig er den utrolig brugbar som teknikstation. Vores ligger, så man kan lægge en springbane til den og derved er den perfekt som ”raketbane”/flik flak-station. For gymnaster på et højt niveau er den også et perfekt redskab til at øve transitioner efter dobbeltroterende baglæns spring".


Gymnastiklærer Anders Bie,
Dejbjerglund boarding Din sikkerhed er vores ansvar

For os er brugernes sikkerhed altafgørende. Derfor har vi taget alle de nødvendige forholdsregler for at gøre vores springgrave så sikre som overhovedet muligt.

Alle vores kantpuder er fastmonteret på gulvet, så gymnasten ikke risikerer at falde ned i hullet

Kantpuderne er med fast skum, som sikrer, at gymnasten ikke træder igennem til gulvet

Alle samlinger er udført, så fingre og tæer ikke kan komme ind under og hænge fast

Trampolinstoppet er kun 9.2 mm bred, hvilket giver mulighed for at eksempelvis trampolinen kan placeres meget tæt på skumpuden
Sikkerhedskantpuden for enden af skumpuden forhindrer, at gymnasten ramler ind i gulvlemmen ved for langt et spring

Kantpuden forhindrer, at et barn kan falde ned mellem gulvlemmen og skumpuden

Stor plade i fuld højde i A-hullet umuliggør, at personer kan kravle eller falde ned ved siden af gulvlemmen
Efter anbefaling fra Arbejdstilsynet har vi desuden valgt at montere et ekstra sikkerhedssystem som standard i alle springgrave:

Alle lifte er monteret med en ekstra sikkerhedsskærm omkring wirehjulene for at minimere risikoen for tilskadekomst, hvis springgraven ikke betjenes som anført af PE-Redskaber

Strømmen kobles automatisk fra, hvis en person stiger ned under trampolin og/eller skumpude - systemet skal herefter genstartes af pedel/halinspektør eller anden uddannet

Ved rengøring/service sættes "montørnøglen" i nøgleboksen nede i hullet - den forhindrer genstartsfunktionen oppe i hallen, hvilket vil sige ingen drift, mens der er personer i hullet!

Efter rengøring/service genstartes systemet oppe i hallen og betjeningspanelerne kan igen benyttes for løft af puder m.m.

CE-mærkning

Kontakt Chris idag for at høre mere.