Opfinderen af den oprindelige airtrack

Airtracken er et resultat af PE-Redskaber, som i 90’erne arbejdede med at producere lange springbaner, også kendt som Tumble Tracks.

I sommeren 1995 så grundlæggeren af ​​PE-Redskaber børn, der legede på en stor hoppepude, og ideen kom til at lave en lang smal hoppepude til brug inden for gymnastikkens verden. Til springbanen blev der koblet en blæser, som konstant tilførte luft. Eftersom springbanen indeholdt luft, fik den navnet Airtrack.

De første airtracks var 3 meter bredde og 70 cm høje og produceret i længder på 12 og 15 meter. Efter noget tid blev højden reduceret til 50 cm. Udviklingen af airtracks fortsatte, og i dag fås de i stort set alle tænkelige størrelser.


Airtracks med fokus på design og kvalitet

Fra redningsflåde til springbane

Ved et besøg på Düsseldorf bådmesse i 1997 så ejeren af PE-Redskaber en redningsflåde med en bund, som var lavet af ”double wall fabric” (2 stykker PVC sammenholdt af tusindvis af tråde). Bunden var 7,5 cm høj og lufttæt. Dette resulterede i ideen om at udvikle den lufttætte springbane "PE Plus".

En brugsmodelbeskyttelse blev lavet i 1997 på den lufttætte springbane (PE Plus), som var gældende indtil 2007 (se nedenfor).

PE-Redskaber er de første i verden til at anvende lufttætte enheder i gymnastik, som vi kender dem over hele verden i dag. PE-Redskaber har mere end 28 års erfaring med fremstilling af lufttætte produkter til gymnastik.

Airtracks leveres i forskellige længder og højder alt efter brugerens behov. Korrekt størrelse på airtracken er medvirkende til at forbedre brugerens færdigheder og øge effektiviteten under træningen. Uanset, om det er en øvet springgymnast eller en nybegynder, der anvender airtracken, vil den høje kvalitet sikre en både sjov og sikker træningsoplevelse. 

Alle vore airtracks er fremstillet i et kraftigt og slidstærkt materiale, og alle bliver kontrolleret for at sikre høj ensartethed og kvalitet. Vi har ekstra forstærkninger på alle hjørner af airtracken og velcro på alle sider, således der kan sammensættes flere airtracks, hvis man ønsker dette. Der er, som standard, bløde håndtag på begge sider for en let håndtering – naturligvis med ekstra forstærkninger og i samme farve som airtracken, så kvalitet og design går op i en højere enhed. 

Alle Global Airtracks er opbygget med ”Double-wall fabric”. Det er et trelags kvalitetsmateriale, som er limet sammen i både top og bund og adskilt af tusindvis af fibre. Det gør airtracken ekstra slidstærk, og giver samtidig et fantastisk afsæt. Vi har siden 1997 brugt lige netop dette stof inden for gymnastikken, og har derfor opbygget et kæmpe knowhow inden for dette. Double-wall teknologien bevirker også, at airtrackens overflade bliver jævn, og at springbanen kan holde et fast lufttryk, uden konstant lufttilførsel.

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du ønsker rådgivning om, hvilken type airtrack, der vil passe bedst til dit behov.


Vi har airtracks, som passer til alle

Uanset, om du søger en airtrack, som mindre børn kan bruge til leg og motoriktræning i haven eller på stuegulvet – eller du måske er tumbler på professionelt niveau, så har vi airtracks til alle behov.

Airtrack til junior

Vores Global Airtrack Practice kan anvendes af stort set alle, men anvendes ideelt af de lidt større børn og juniorer, som springer på let øvet eller øvet niveau. Airtracken har en tykkelse, så selv større og øvede gymnaster ikke risikerer at træde i bund, når de springer på den. Practice modellen kan derfor anvendes både i hjemmet og i idrætsforeningen. Disse airtracks fås i længder på 4-12 m, alle med en bredde på 2 m, som giver en god sikkerhed ved kombinationsspring. Om man skal vælge den ene eller den anden længde afhænger af, hvor mange spring, man gerne vil have mulighed for at sætte sammen. På en 4 meter bane kan man typisk sammensætte 2-3 spring, som f.eks. araberspring/flik-flak/baglænder.

Airtrack til foreningen eller elite springeren

Søger du en airtrack til foreningen eller til elitespringeren, som ønsker den ultimative løsning med et rebound i særklasse, så anbefaler vi vores Airtrack+ som er den ultimative luftspringsbane til både let-øvede, øvede og elite gymnaster. Henvender sig til efterskoler, skoler og foreninger. Airtrack+ fås i længder på 3-20 m, med en højde på 33 cm og en bredde på 280 cm.

Se også vores Global Airtrack Performance serieDenne serie består af airtracks med en højde på 30 cm, de passer derfor også i højden til de fleste standardredskaber i en gymnastikforening. Performance serien anvendes ideelt af juniorer og voksne, som springer på let øvet eller øvet niveau. Performance modellen kan derfor med fordel anvendes i f.eks. idrætsforeninger og skoler, eller af elitegymnaster, som ønsker en airtrack med et ekstra kraftfuldt afsæt.


Andre produkter til opfinderen af den oprindelige airtrack